• Okresné kolo - MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 3. apríla 2024 sa uskutočnilo Okresné kolo súťaže Matematická olympiáda. Našu školu reprezentovali žiaci 6. ročníka: Jakub Garbier a Danko Klobučník; žiaci 7. ročníka: Natálka Dragúňová a Miško Bálint; a žiačka 8. ročníka: Viki Vargová. Všetci sa veľmi snažili, mozgové závity im pracovali naplno, za čo im veľmi pekne ďakujeme a veríme, že sa opäť o rok zapoja do MO 2025 a motivujú aj svojich spolužiakov 👍 

            p. u. matematiky Mária Kéryová a Veronika Andočová

          • Obvodné kolo v malom futbale žiakov

          • Dňa 12.4.2024 sa zúčastnili naši žiaci 3. a  4. ročníkov obvodného kola v malom futbale žiakov v Šuranoch „Mc Donald’s cup“. V skupine bolo 5 družstiev a dosiahli sme sme nasledovné výsledky:
            ZŠ s MŠ O. Cabana Komjatice – ZŠ Veľký Kýr 1:0
            ZŠ s MŠ O. Cabana Komjatice – ZŠ Michal nad Žitavou 0.0
            ZŠ s MŠ O. Cabana Komjatice – ZŠ Mojzesovo 6:0
            ZŠ s MŠ O. Cabana Komjatice – ZŠ Bernolákova Šurany 2:0

            V skupine obsadili 1. miesto a postúpili do semifinále.
            Blahoželáme.

            Mgr. Katarína Papierniková

          • DEŇ NARCISOV

          • Dňa 18. 4. 2024 (štvrtok) sa ZŠ s MŠ O. Cabana zapojí do Dňa narcisov. Žiaci budú pripínať narcisy za ľubovoľnú cenu. Všetci dobrovoľníci budú označení žltým tričkom s identifikačným číslom priamo na tričku. Peniaze budú vyberať do označených bielych pokladničiek.

            Na pokladničke je aj QR kód – pokiaľ by človek chcel prispieť, ale nemá hotovosť, môže prispieť priamo cez QR kód  jeho nasnímaním. Dobrovoľníci budú na viacerých stanovištiach v Komjaticiach: škola, Jednota na Námestí, TESCO, pošta, zdravotné stredisko a okolie Komjatíc.
            Všetky financie budú použité na poskytovanie všestrannej, predovšetkým psychosociálnej podpory a pomoci onkologickým pacientom a ich rodinám, na informovanie verejnosti o význame a potrebe prevencie.

            Veľká vďaka všetkým, ktorí sa do zbierky zapojíte.

            PaedDr. Katarína Hanesová

          • NÁVŠTEVA DIVADELNÉHO PREDSTAVENIA - POVALA

          •  

            Dnes (11.4.2024) zažili žiaci 1.-5. ročníka našej ZŠ neopakovateľné dobrodružstvo…
            Navštívili sme Divadlo Andreja Bagara v Nitre. 
            Mali sme možnosť sledovať známych slovenských hercov v akcii - v predstavení POVALA. Je to trochu rozprávka, trochu muzikál o jednej povale medzi nebom a zemou, kde je možné naozaj všetko. 

            Nadčasový príbeh so skvelou hudbou Gábora Pressera zabavil malých i veľkých. Predstavenie zároveň ponúklo všetko, čo miluje detský divák. Sú v ňom rozprávkové postavy, duchovia, gangstri, superpočítač, vynálezca, dobrá a zábavná babička, smiešni detektívi aj zaľúbenci. 
            Muzikál Povala priniesol dobrodružstvo, vtip, napätie, tajomstvo, ale hlavne, čo je dôležité, šťastný koniec. Je o hľadaní dobra v našom svete a v každom z nás… ❤️

            Ďakujeme za skvelý umelecký zážitok.👏👍

            Triedne pani učiteľky a pani asistentky 1.-5. ročníka

            (Fotografie z predstavenia-zdroj internet)

          • Pytagoriáda - okresné kolo


          • Dňa 9.4.2024 sa žiaci J. Šimonová, E. Grófová, M. Petík z 3.A; A. Pavelka zo 4.A a T. Haydenová zo 4.B zúčastnili matematickej súťaže Pytagoriáda - okresné kolo.
            Mgr. Lucia Sabopálová

          • ČITATEĽSKÁ OLYMPIÁDA


          • Dňa 10. apríla sa u nás v škole konal tradičný súboj tried vo vedomostiach zo slovenského jazyka a literatúry s názvom Čitateľská olympiáda. 
            Súťažili vybraní žiaci 6. a 7. ročníka.
            Dokázali, že dobre poznajú svoj materinský jazyk, vyznajú sa v literárnych pojmoch, vedia vyhľadávať v knihách dôležité informácie. 
            Zapojili aj svoje tvorivé bunky a vytvorili nápadité básničky.

            Z prvého miesta sa nakoniec tešili žiaci 7.A triedy, tesne za nimi skončili žiaci 6.A a 6.B triedy.

            Všetci žiaci sa dobre zabavili, zmerali si vedomosti s rovesníkmi a okrem dobrého pocitu si odniesli aj sladkú odmenu.
            Mgr. Zuzana Buranská

          • Divadelné predstavenie ZLODEJKA KNÍH v Novom divadle v Nitre

          •  

            Dnes navštívili žiaci 9. ročníka pomerne málo známe nitrianske divadlo, Nové divadlo, sídliace v priestoroch Matice slovenskej v Nitre.

            Nie veľmi početný (avšak výborný) herecký súbor zaujal kvalitným zábavným, no najmä poučným prevedením svetoznámeho románu z prostredia nacistického Nemecka v čase 2. svetovej vojny. Dielo ZLODEJKA KNÍH poznajú žiaci z hodín slovenského jazyka, mali teda možnosť porovnať literárne a divadelné spracovanie tohto románu.

            Predstavenie sa im veľmi páčilo, odnášajú si z neho príjemný zážitok i poučenie. Potešila ich aj hodinka strávená v nákupnom centre.

            Mgr. Zuzana Buranská, PaedDr. Katarína Hanesová