• Krajské kolo vo volejbale

          • Včera sa naši žiaci z 8.A, volejbalisti, zúčastnili Krajského kola v MIDI COOL volejbale v Leviciach. Po ťažkých odohratých zápasoch sa umiestnili na peknom 4. mieste. Patrí im veľká vďaka a pochvala za peknú reprezentáciu školy.

            Mgr. Martin Vanko

          • Matematická olympiáda

          • Naša skvelá a univerzálna žiačka Rebeka Kuželová opäť zažiarila. Tentokrát v matematickej súťaži "Matematická olympiáda", kde sa v okresnom kole umiestnila na krásnom 3. mieste. Srdečne gratulujeme 😍 

            Mgr. Veronika Andočová

          • 🌺🌸🌹 ♥️DEŇ MATIEK♥️🌷🌸

          • Srdiečka, listy, pozdravy…. to všetko s láskou nachystali svojim maminkám k ich sviatku deti z 1.stupňa našej školy.  Básne a piesne plné vrúcneho vyznania si mamičky môžu pozrieť na triednych FB stránkach. 

            Milé mamy, mamky, mamičky, mamulienky, prajeme Vám krásny Deň matiek.

             Učiteľky 1.stupňa

          • 🏛 Žiaci II.A v dejepisnom múzeu 🏛

          • Do tajov dávnej minulosti staroveku sa dnes ponorili v dejepisnom múzeu naši druháci. Zisťujeme, že historické  témy dokážu byť pre deti nesmierne pútavé, ak sú podané prijateľnou formou. Dôkazom bolo, ako deti vo veku druhákov s úžasom počúvali p.učiteľku Mirku Müllnerovú , ktorá im rozprávala príbehy o faraónoch, monumentálnych pyramídach v Gíze, tajomnom Stonehenge, gladiátoroch v Koloseu i bohyni Aténe a jej chráme, či vzniku Olympijských hier…. Hodinu nabitú zaujímavosťami striedal obdiv druhákov k našim šiestakom a ich úžasným maketám starovekých stavieb, ktoré deti vytvorili v rámci projektových hodín dejepisu. Rímsky štátnik a  filozof  Marcus Tullius Cicero vyslovil známu myšlienku, že história je učiteľkou života (Historia est magistra vitae) a vyjadril tak názor, že štúdium minulosti by nám malo slúžiť ako ponaučenie do budúcnosti. Preto si myslíme, že poznanie histórie dokáže byť nielen nekonečne fascinujúce, ale je i veľmi užitočným článkom všeobecného vzdelania. V školskom dejepisnom múzeu sme určite neboli poslednýkrát. Ďakujeme p.učiteľke M.Müllnerovej za úžasnú cestu do minulosti. Mgr. A. Cagáňová

          • 🏅Úspechy vo vybíjanej 🏐🏐🏐

          • Naše šiestačky a siedmačky si vybojovali víťazstvo v základnej skupine vo vybíjanej a postúpili do semifinále. Porazili ZŠ Devínsku a ZŠ Mostnú z NZ. V semifinále zvíťazili nad ZŠ Bernolákova a ZŠ SNP, vďaka čomu obsadili krásne 2. miesto a získali postup do finálovej skupiny medzi posledné štyri družstvá. Finále sa bude konať 11.5.2022 v šport. hale Milénium v NZ. V celej súťaži sa zúčastnilo 24 družstiev. 

            Dievčatám srdečne gratulujeme a prajeme im úspech a veľa šťastia vo finále.

            Mgr. Katarína Papierniková

          • ⭐️ENGLISHSTAR⭐️

          • Dnes si naši žiaci prvého a druhého stupňa otestovali svoje vedomosti v medzinárodnej súťaži “ENGLISHSTAR”. Testovanie prebehlo písomnou formou,všetci žiaci usilovne vypĺňali testovacie hárky a už teraz sa tešia na vyhodnotenie a možné vecné výhry.

            Ing. Martina Šilhavíková

          • Lenivý piatok

          • Pozor! Lenivý piatok sa blíži!

            Nachystaj tepláky a školskú tašku pokojne vymeň za niečo jednoduchšie. 🙃Piatok 13. netreba pokúšať. 😎

            Tvoja Žiačka školská rada. 👋

          • Odber krvi

          • Dňa 31. 5. 2022 (utorok) od 8:00 do 10:30 hod. sa uskutoční dobrovoľný odber krvi v Kultúrnom dome v Komjaticiach. Vopred Vám všetkým ďakujeme. Tešíme sa na Vás a prajeme všetkým hlavne veľa zdravia.     

            PaedDr. Katarína Hanesová

          • Zdravé a chutné ráno - súťaž

          • Súťaž s názvom „ZDRAVÉ A CHUTNÉ RÁNO“ PRE ROČNÍKY 3, 4, 5 a 6. SÚŤAŽ TRVÁ OD 25. APRÍLA 2022 DO 3. JÚNA 2022. RECEPT ZA TRIEDU + FOTO ODOVZDÁTE DO 1. 6. 2022 PANI UČITEĽKE KATARÍNE HANESOVEJ V ELEKTRONICKEJ PODOBE. Hovorí sa, že raňajky sú základ a spolu s desiatou by nám mali dodať dostatok energie na celé dopoludnie. Častokrátsa nám však stáva, že ich pre nedostatok času vynecháme alebo zjeme len niečo narýchlo. Preto sme sa rozhodli priniesť súťaž, ktorá bude pre žiakov inšpiráciou, aby si každé ráno dopriali niečo zdravé, chutné a výživné.

            ÚLOHOU ŽIAKOV JE VYMYSLIEŤ SVOJ VLASTNÝ RECEPT NA ZDRAVÉ RAŇAJKY ALEBO DESIATU, ktorý bude spĺňať súťažou stanovené kritériá.

            Do súťaže bude zaradený LEN JEDEN REPREZENTATÍVNY RECEPT ZA TRIEDU.

            Autor receptu, ktorý bude zaslaný do súťaže, napíše: MENO, PRIEZVISKO, TRIEDU, NÁZOVRECEPTU, SUROVINY, POSTUP PRÍPRAVY + FOTO PRIPRAVENÝCH RAŇAJOK ALEBO DESIATY (za pomoci rodičov alebo kamaráta pripravené JEDLO ODFOTÍ)

            Zodpovedný pedagóg za projekt alebo voliteľný predmet „VIEM, ČO ZJEM“ na škole odošle prostredníctvom webovej stránky v sekcii „Pridaj recept“ jeden recept + FOTO za každú triedu, ktorá sa bude chcieť do súťaže zapojiť.

            Pravidlá súťaže:

            1. Úlohou žiaka je ponúknuť zdravý recept, ktorý bude spĺňať nasledovné kritériá: ČASOVO NENÁROČNÁ PRÍPRAVA, PRIPRAVENÝ ZO ZDRAVÝCH A DOSTUPNÝCH SUROVÍN, PESTRÉ ZLOŽENIE. Žiaci nemajú pri vymýšľaní receptu žiadne ďalšie obmedzenia. Je ľubovoľné, či pôjde o slané alebo sladké jedlo.

            Recept by však mali zahŕňať TIPY NA ZDRAVÉ RAŇAJKY ALEBO DESIATU.

            2. Každá zapojená trieda môže prihlásiť do súťaže len JEDEN RECEPT ZA TRIEDU (je na triedach, či recept vyberie kolektív alebo učiteľ).

            Do súťaže však môže vybratý recept prihlásiť iba kontaktná osoba, ktorá má prístup na webovú stránku „Viem, čo zjem“. Podklad – zoznam použitých surovín, prípravu jedla, fotografiu dodá žiak/autor vybratého receptu. 

            3. Tri najúspešnejšie triedy môžu v súťaži získať cenu pre svoju školu v podobe cvičebných pomôcok do telocvične školy v hodnote 500, 300 a 200 eur. 

            4. Súťaž bude vyhodnotená v júni 2022.

            5. Účasť v súťaži je dobrovoľná.